Microsoft en de Licensing Solution Providers

Microsoft overeenkomsten worden aangeboden via partijen die verbonden zijn aan Microsoft. Deze zogenaamde Licensing Solutions Partners (LSP) worden gestuurd door Microsoft en worden financieel beloond door Microsoft.

De LSP werkt samen met Microsoft om een zo hoog mogelijk winstpercentage te behalen. Zij zijn feitelijk een verlengstuk van Microsoft om zoveel mogelijk Microsoft producten te verkopen bij klanten. Als klant van Microsoft betaalt u dus altijd teveel voor uw Microsoft licenties en heeft u vaak softwarelicenties die u niet altijd nodig heeft. De noodzaak van onafhankelijk advies is hiermee dus gegrond.

Qlicense biedt deze onafhankelijkheid en kan u helpen door o.a. uw toekomstige, huidige Microsoft overeenkomst te evalueren, onderzoeken en te verduidelijken. Of het nu gaat over een nieuw Microsoft contract, Microsoft audit, Microsoft verlenging, helderheid geven in software gebruik of het creëren van een business case voor een beter bod van Microsoft, komt Qlicense met oplossingen die u verder helpt.

Om deze oplossingen toe te passen is kennis nodig van de materie.  Op het gebied van Microsoft volume licentie beschikken wij over buitengewone kennis. Onze kennis zetten wij in om u te ondersteunen en te ontzorgen zodat u bezig kan zijn met uw core business.

Licentie en marktkennis is onontbeerlijk om licentieomgeving, licentiebeheer, audits en offertes te beoordelen. En vendoren en resellers zo te sturen dat deze met een aanbod komt dat past bij de wensen en behoefte van de klant. Waardoor er aanzienlijk besparingen op het IT-budget kan plaatsvinden.Qlicense team

Besparen kan natuurlijk ook met tweedehands/gebruikte licenties.

Met aankopen van tweedehands/gebruikte licenties kan er tussen de 40%-70% besparing plaatsvinden ten opzichte van de standaardprijzen van de resellers/LSP.

Verkopen van overtollige licenties kan veel opleveren.  Overtollige licenties ontstaan doordat; uw organisatie overgestapt is naar de cloud/Office 365, uw organisatie over is op een nieuwe versie en de oude versie wordt vervangen, of er een reorganisatie plaatsgevonden binnen de organisatie.

Achtergrond gebruikte licentiemarkt

We kunnen er niet omheen dat elke organisatie softwarelicenties nodig heeft, maar waarom zou uw organisatie er meer voor betalen als dat niet nodig is?
In het tijdperk van de cloud zijn het nog steeds de eeuwigdurende licenties, Enterprise Agreement, Select Plus, Open License (EASA), die de overgrote meerderheid van het software budget zijn binnen organisaties.

Sinds het oordeel van het Europees Hof van Justitie om de aan- en verkoop van softwarelicenties te legaliseren (C128-11 / 3 juli 2012), is er een enorme tweedehandsmarkt van gebruikte (Microsoft) softwarelicenties ontstaan in Europa. Hoewel ook andere softwarevendoren zoals IBM, Oracle en SAP een flinke groei doormaken, is Microsoft zonder twijfel het meest populair als het gaat om tweedehands softwarelicenties.

Tweedehands softwarelicenties zijn een aanzienlijke besparingsmogelijkheid voor organisaties als overheden, semioverheid, zorginstellingen en (internationale) commerciële bedrijven waardoor ze financiële winsten kunnen behalen. Ongeacht grootte van de organisatie.

Het team en haar deskundigheid

Qlicense BV, een team met meer dan een kwart eeuw ervaring in de software en licentie wereld, heeft een unieke expertise in de aan en verkoop van gebruikte softwarelicenties ontwikkeld. De wereld van tweedehands softwarelicenties is voor velen een lastige materie en vaak ondoorzichtig, maar wij kennen als geen ander de licentieregels en de procedures.

Om organisaties te ondersteunen en ontzorgen op het besparen va licenties bij inkoop of om waarde te creëren uit hun overtollige softwarelicenties, hebben wij een netwerk ontwikkeld dat specifiek op deze tweedehands licentiemarkt is gericht. Dit stelt ons in staat om de beste prijs te garanderen bij aankoop en het hoogste bod bij verkoop.

Als een betrouwbare derde partij tussen kopers en verkopers, hebben wij een aantal specifieke diensten, zoals: waardebepaling, leveranciersselectie, declaration, koopcontracten, due-diligence, transfer etc. Hierdoor kunnen wij organisaties een toegewijde en veilige omgeving bieden waarin vraag en aanbod tot elkaar komt.

Veel organisaties hebben al aanzienlijke winsten en besparingen gerealiseerd door softwarelicenties via Qlicense te verhandelen. De tweedehandslicentiemarkt breidt zich snel uit en richt zich op steeds meer Europese landen (Italië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, België, Nederland en Spanje).

Wilt u een waardebepaling van uw licenties ontvangen? Of wilt u juist gebruikte licenties aanschaffen om kosten te besparen op uw licentie investering? Neem dan gerust contact op met één van onze consultants voor een advies op maat.

Qlicense is uw onafhankelijke licentie expert. Neem contact op met onze consultants en wij helpen u graag met uw licentievraagstuk.

Bent u overtuigd door Qlicense?  Neem direct contact op met een van onze medewerkers.

Gerelateerde artikelen:

 

×
Hallo,
Waarmee kunnen we u helpen?