Het team en haar deskundigheid

Bij Qlicense combineren wij kennis van de software & licentiemarkt met de ambitie om klanten écht te helpen met software & licentievraagstukken.

Qlicense biedt diensten aan als contractonderhandelingen, licentiebeheer, software-optimalisatie, IT roadmap en compliance. Met onze werkwijze; door beter inzichtelijk te krijgen welke software in gebruik is en door wie, zijn toekomstige uitgave beter in te calculeren. Qlicense realiseert kostenbesparing en kostenvermijding door licentievraagstukken vanuit de klant te benaderen in plaats van vanuit de softwarefabrikant.

Qlicense heeft er bewust voor gekozen om geen partner te worden van een softwarefabrikant, reseller of een auditor. Dit geeft ons de vrijheid om u 100% onafhankelijk te adviseren. Door ons onafhankelijk positie wordt vaak de onmogelijke mogelijk. Wij ontvangen geen fees, rebates of kickbacks van hen voor aan klanten geleverde diensten. Hierdoor adviseren wij geheel onafhankelijk en in het belang van de klant.

Software contracten 

Software overeenkomsten worden aangeboden via partijen die verbonden zijn aan een softwarefabrikant als Microsoft, Vmware, Oracle IBM.  Deze zogenaamde Licensing Solutions Partners (LSP) worden gestuurd door een softwarefabrikant en worden financieel beloond door de softwarefabrikant.

De LSP werkt samen met een softwarefabrikant om een zo hoog mogelijk winstpercentage te behalen. Zij zijn feitelijk een verlengstuk van een softwarefabrikant om zoveel mogelijk software producten te verkopen bij klanten. Als klant betaalt u vrijwel altijd teveel voor uw softwarelicenties en heeft u vaak producten die u niet altijd nodig heeft. De noodzaak van onafhankelijk advies is hiermee dus gegrond.

Qlicense biedt deze onafhankelijkheid en kan u helpen door o.a. uw toekomstige, huidige overeenkomst te evalueren, onderzoeken en te verduidelijken. Of het nu gaat over een nieuw software contract,  een audit, een verlenging, helderheid geven in software gebruik of het creëren van een business case voor een beter bod van Microsoft, komt Qlicense met oplossingen die u verder helpt.

Om deze oplossingen toe te passen is kennis nodig van de materie.  Wij beschikken over buitengewone kennis van o.a. Microsoft, Vmware, Citrix, Oracle etc, Onze kennis zetten wij in om u te ondersteunen en te ontzorgen zodat u bezig kan zijn met uw core business.

Licentie en marktkennis is onontbeerlijk om licentieomgeving, licentiebeheer, audits en offertes te beoordelen. En vendoren en resellers zo te sturen dat deze met een aanbod komt dat past bij de wensen en behoefte van de klant. Waardoor er aanzienlijk besparingen op het IT-budget kan plaatsvinden.

Qlicense team

Besparen kan natuurlijk ook met tweedehands/gebruikte licenties.

Met aankopen van tweedehands/gebruikte licenties kan er tussen de 40%-70% besparing plaatsvinden ten opzichte van de standaardprijzen van de resellers/LSP.

Verkopen van overtollige licenties kan veel opleveren.  Overtollige licenties ontstaan doordat; uw organisatie overgestapt is naar de cloud/Office 365, uw organisatie over is op een nieuwe versie en de oude versie wordt vervangen, of er een reorganisatie plaatsgevonden binnen de organisatie.

Achtergrond gebruikte licentiemarkt

We kunnen er niet omheen dat elke organisatie softwarelicenties nodig heeft, maar waarom zou uw organisatie er meer voor betalen als dat niet nodig is?
In het tijdperk van de cloud zijn het nog steeds de eeuwigdurende licenties, Enterprise Agreement, Select Plus, Open License (EASA), die de overgrote meerderheid van het software budget zijn binnen organisaties.

Sinds het oordeel van het Europees Hof van Justitie om de aan- en verkoop van softwarelicenties te legaliseren (C128-11 / 3 juli 2012), is er een enorme tweedehandsmarkt van gebruikte (Microsoft) softwarelicenties ontstaan in Europa. Hoewel ook andere softwarevendoren zoals IBM, Oracle en SAP een flinke groei doormaken, is Microsoft zonder twijfel het meest populair als het gaat om tweedehands softwarelicenties.

Tweedehands softwarelicenties zijn een aanzienlijke besparingsmogelijkheid voor organisaties als overheden, semioverheid, zorginstellingen en (internationale) commerciële bedrijven waardoor ze financiële winsten kunnen behalen. Ongeacht grootte van de organisatie.

Qlicense is uw onafhankelijke licentie expert. Neem contact op met onze consultants en wij helpen u graag met uw licentievraagstuk.

Neem direct contact op met een van onze medewerkers.

Gerelateerde artikelen:

 

×
Hallo,
Waarmee kunnen we u helpen?